Αλευράς, Νίκος, 1948- Ο Νίκος Αλευράς γεννήθηκε το 1948. Σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου. Το 1969 δούλεψε στην Αναπαράσταση ( Θ. Αγγελόπουλος) όπου υποδύθηκε και ένα σημαντικό ρόλο. Το 1974 κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μικρού μήκους ταινία του Ο παππούς μου. Το 1975 άρχισε να δουλεύει στην τηλεόραση.
Το 1977 η ταινία του "Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι" λογοκρίθηκε και απαγορεύτηκε (Το1984 κόπηκε ελάχιστα λεπτά μετά την έναρξη της τηλεοπτικής του μετάδοσης από την ΕΡΤ-2 στην οικογενειακή "ταινία του Σαββάτου" λόγω περιεχομένου) .
Φιλμογραφία
1974 - Ο παππούς μου (μμ)
1977 - Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι
1981 - Αγάπη μου, γιατί;
1984 - Το λαχείο
1995 - Οι αθώοι της πτέρυγας 5
2000-02 - Οδύσσεια: Ένα ερωτικό ταξίδι
2004 - Παράσταση
2005 - Aντιλαλούνε τα βουνά
2006 - Έρημος και μόνος για να μου φύγει ο πόνος
2007 - Ερωτικά μαθήματα για επαναστατική δράση
2010 - Το αρχαίο όστρακο.
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:2)
Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι Και ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει... ISBN-13: 978-960-99215-0-3 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 21.10 τιμή βιβλιοχώρας: 18.99
Βασίλης Γεωργιάδης ISBN-13: Εκδότης: Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί / Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 8.48 τιμή βιβλιοχώρας: 7.63