Αλεξίου, Λίνα Η Λίνα Αλεξίου είναι δημοσιογράφος. Μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ). Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, μέλος του ΔΕΜ.
Εργάσθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα στο πολιτικό, κοινοβουλευτικό και δικαστικό ρεπορτάζ και υπήρξε επί δεκαπενταετία, ώς το 2002, η μόνιμη συντάκτρια του καθημερινού κυρίου άρθρου ('Ριπές'). Συνεργάστηκε σε εκπομπές του ραδιοσταθμού Σκάι και έλαβε μέρος σε προγράμματα επικαιρότητας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.
Ως ρεπόρτερ, κάλυψε εσωτερικά και εξωτερικά θέματα και πραγματοποίησε διεθνείς αποστολές για ρεπορτάζ και συνεντεύξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωκοινοβούλιο) αλλά και σε χώρες όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Κούβα, Νικαράγουα.
Δίδαξε επί σειρά ετών στο Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου (Ρεπορτάζ και Δεοντολογία).
Ήταν μέλος της Επιτροπής Κατάρτισης Νέου Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.
Έχει βραβευθεί με το Α΄ Βραβείο του Ιδρύματος Μπότση "για τη μαχητική αρθρογραφία της και τη συμβολή της στη δημοσιογραφία".
Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) για τα ναρκωτικά (θεραπευτικές κοινότητες Ιθάκη, Στροφή, Διάβαση, Νόστος κτλ.) και άμισθο μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛ (Κέ­ντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμόξεων) με αρμοδιότητα για το AIDS και για την ενημέρωση των νέων.
Ήταν μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Βουλής των Εφήβων (Επιτροπής Σαμαράκη) από τη σύστασή της ώς το 2007.
Εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αιδηψού (2002-2008), πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών "Δεκάπολη" για τον πολιτισμό και το περιβάλλον, και αντιπρόεδρος του ΕΣΡ (Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης) (2011-2016).
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Στιγμές του 20ού αιώνα και 15 χρόνια του 21ου ISBN-13: 978-960-576-596-5 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 18.02 τιμή βιβλιοχώρας: 16.22