Αγγελή, Μαρίνα Η Μαρίνα Αγγελή σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική. Ασχολήθηκε με την Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Αθηνών. Υπήρξε μέλος της Κινητής Ψυχιατρικής Μονάδας του Νομού Φωκίδας, στο Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Περίθαλψης Υπαίθρου.
Η γνωριμία της με τις ενεργειακές θεραπείες, κατά τα μέσα της δεκαετίας του '80, αποτέλεσε το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της Συστημικής της σκέψης. Η θεώρηση του ανθρώπου σαν ενός συστήματος αλληλοεξαρτώμενων και αλληλεπιδρώντων ενεργειακών επιπέδων και η έμφαση στη στενή σχέση συγκινήσεων, σώματος, νου και πνεύματος, προσέφερε νέο βάθος και ορίζοντες στις ως τότε δυνατότητες της ψυχοθεραπείας.
Πρώτη η γνωριμία με την Ομοιοπαθητική υπήρξε καταλυτική ως προς την διάθεσή της να επιχειρήσει ένα συνδυασμό ψυχοθεραπείας με ενεργειακές θεραπείες, καθώς η επίδραση που έβλεπε να ασκεί η Ομοιοπαθητική στην απαλλαγή της προσωπικότητας από δυσλειτουργίες, περιορισμούς και εντάσεις ήταν θεαματική και έμοιαζε να υπηρετεί ιδανικά τους στόχους και τις ανάγκες της ψυχοθεραπείας. Παρακολούθησε μαθήματα ομοιοπαθητικής για γιατρούς στο Ινστιτούτο Ερευνών και Εφαρμογών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (1985-1988) και αργότερα στο 2ετές (2001-2003) εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ομοιοπαθητική, που πραγματοποίησε στην Αθήνα και την Αλόννησο ο Γ. Βυθούλκας. Χρησιμοποιεί συχνά ομοιοπαθητικά φάρμακα στην πρακτική της ψυχοθεραπείας.

Στα 1988 γνώρισε για πρώτη φορά τα ανθοϊάματα Bach και ανακάλυψε σε αυτά ένα ιδανικό μέσο ψυχικής εξισορρόπισης και προσωπικής εξέλιξης. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έπαψε να ερευνά και να εφαρμόζει τις θεραπευτικές και αναγεννητικές δυνατότητες όλο και περισσότερων ανθοϊαμάτων, που ανακαλύπτονται και κατασκευάζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ανάμεσα στα ανθοϊάματα που χρησιμοποιεί συμπεριλαμβάνονται, πλην των ευρέως πλέον γνωστών Ιαμάτων Bach, τα ανθοϊάματα και τα gem elixirs του Pegasus, τα ανθοϊάματα της FES (Flower Essence Society) της California, τα Australian Bush και Australian Living Essences, Himalayan Enhancers, Dancing Light Orchids, Master's Flower Essences, AUM Himalayan Sanjeevini, Bailey's Essences κ.ά.
Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Κινησιολογία ("Applied Kinesiology", μέθοδος "Three in One Concepts") του Gordon Stokes, καθώς και στις μεθόδους EMDR (επίπεδο Ι και ΙΙ) και EFT. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στη Θεραπευτική Ύπνωση από το Tel Aviv Institute For Multi-Dimentional Therapy σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντλεριανών Σπουδών και στη συνέχεια αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Θεραπευτικής ΄Υπνωσης (ΕΛ.Ι.Θ.Υ.) Από το 1997 είναι Certified Practitioner και συνεργάτις της Flower Essence Society (FES) της California.

Συχνά συνδυάζει την πρακτική της και με άλλες ενεργειακές προσεγγίσεις, συνεργαζόμενη με αντίστοιχους θεραπευτές. Xημικά φάρμακα χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις ενεργών ψυχώσεων -και αυτά σε μικρές ποσότητες, λόγω της ταυτόχρονης υποστήριξης από πλευράς ενεργειακών θεραπειών.
Από το 1992 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό διαλέξεων, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών και θεραπευτικών ομάδων σχετικά με την ολιστική ψυχοθεραπεία και την ανθοθεραπεία. Διδάσκει την ανθοθεραπεία (Ιάματα Bach, FES, Australian Bush κλπ) στο Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών Εναλλακτικών Θεραπειών Natural Health Science (NHS).
Ταξινόμηση βάση
Αρ. βιβλίων ανά σελίδα
(σύνολο:1)
Ανθοθεραπεία με τα ιάματα Μπαχ Πεμπτουσίες των λουλουδιών για την υγεία της ψυχής και την πνευματική εξέλιξη ISBN-13: 978-960-430-314-4 Εκδότης: Διαθεσιμότητα: ** Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη αρχική τιμή: 35.51 τιμή βιβλιοχώρας: 31.95