Συμβουλευτική ψυχολογία και κοινωνική δικαιοσύνη

Εκδόσεις: Πεδίο
- Χρονολογία Έκδοσης: 2014
- Σελίδες: 744
- ISBN-13: 9789605461874
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 54.74 € τιμή βιβλιοχώρας: 49.27  
Το σύγγραμμα αυτό θεωρείται ορόσημο στον χώρο της συμβουλευτικής ψυχολογίας. Πραγματεύεται μια πολύ σημαντική διάσταση στην εξέλιξη του πεδίου της συμβουλευτικής ψυχολογίας, τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία επιδιώκει την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή όλων των ανθρώπων σε μια κοινωνία φτιαγμένη για να ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Με αυτή την έννοια, το βιβλίο αποτελεί έναν εννοιολογικό οδικό χάρτη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής δράσης, τον οποίο οι φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές και επαγγελματίες μπορούν να ενσωματώσουν στην επιστημονική και επαγγελματική τους ταυτότητα, στις λειτουργίες και στον ρόλο τους.
Στηριζόμενοι στις θεωρίες τολμηρών ηγετικών μορφών του χώρου της συμβουλευτικής ψυχολογίας, οι οποίοι ανέδειξαν τις επιπτώσεις του σεξισμού, του ταξισμού, του ρατσισμού και του ετεροσεξισμού στην ανθρώπινη ανάπτυξη, οι επιμελητές και οι συγγραφείς του βιβλίου αναλύουν τα ιστορικά, θεωρητικά και δεοντολογικά θεμέλια του τομέα της συμβουλευτικής ψυχολογίας και παρουσιάζουν παραδειγματικά μοντέλα κοινωνικής δικαιοσύνης και δράσης που μπορούν να εφαρμοστούν σε ένα ευρύ φάσμα πλαισίων και για πολλά και διαφορετικά ζητήματα.
Εξετάζουν επίσης την ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών, τις συστημικές στρατηγικές για αλλαγές σε δομικό αλλά και ανθρώπινο επίπεδο, την πολιτισμική ενδυνάμωση και τον σεβασμό, τις δράσεις συνηγορίας, την τεχνολογική καινοτομία, καθώς και τις δραστηριότητες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος διατυπώνουν εντυπωσιακές προτάσεις για τον ηγετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τομέας μέσα από μια πορεία μεγαλύτερης κοινωνικής συμμετοχής και ακτιβισμού, με γνώσεις και όραμα για το μέλλον. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
ISBN13: 9789605461874
Συγγραφέας: Συλλογικό
Εκδότης: Πεδίο
Χρονολογία Έκδοσης: 2014
Σελίδες: 744
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί