Η απόλαυση της γεύσης

Ένα ελληνικό βιβλίο για τη μαγειρική, το φαγητό και το κρασί Τύπος: Βιβλίο
Συγγραφέας:
Εκδόσεις: Ψύχαλος
- Χρονολογία Έκδοσης: Απρίλιος 2013
- Σελίδες: 279
- ISBN-13: 978-618-5049-00-3
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 13.70 € τιμή βιβλιοχώρας: 12.33  
Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να ερμηνεύσει τι είναι αυτό που καθιερώνει κάποιες συνταγές και να εξηγήσει τους παράγοντες που κάνουν ένα φαγητό απολαυστικό, είτε πρόκειται για ένα απλό καθημερινό πιάτο είτε για ένα φαγητό υψηλής γαστρονομίας. Για το σκοπό αυτό μελετάει τη σύσταση και υφή των πρώτων υλών, τον τρόπο που επιλέγονται, κατεργάζονται και χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και πώς αυτές παρουσιάζονται στο τελικό πιάτο. Χρησιμοποιεί σαν εργαλεία την ανθρώπινη φυσιολογία και την ορολογία της γευσιγνωσίας προκειμένου να καταγράψει τη γεωγραφική και πολιτισμική διάσταση του φαγητού και την ιστορική εξέλιξη της γαστρονομικής αισθητικής. Επιπλέον αποκαλύπτει τους κανόνες και δίνει άφθονα παραδείγματα για την επιτυχημένη αρμονία κρασιών και φαγητών, πάντοτε με επίκεντρο την Ελλάδα. Καλή σας απόλαυση!
ISBN13: 978-618-5049-00-3
Συγγραφέας: Τσακίρης, Αργύρης Ν.
Εκδότης: Ψύχαλος
Χρονολογία Έκδοσης: Απρίλιος 2013
Σελίδες: 279
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα: 21χ14
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Βάρος: 421 γραμμάρια
Είδος: Βιβλίο