Το δημοκρατικό σχέδιο

Συγγραφέας:
Εκδόσεις: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
- Χρονολογία Έκδοσης: 2014
- Σελίδες: 368
- ISBN-13: 9789601427935
- Διαθεσιμότητα: **Αποστέλλεται κατόπιν παραγγελίας σε 2-4 ημέρες και εφόσον υπάρχει στον εκδότη
αρχική τιμή: 15.48 € τιμή βιβλιοχώρας: 13.93  
Ο Ντέιβιντ Γκρέμπερ, ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και ακτιβιστές της γενιάς του, οδηγεί τους αναγνώστες σε μια αναζήτηση της ιδέας της δημοκρατίας και επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις καθοριστικές ιστορικές στιγμές - από τη γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και την ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μέχρι τις παγκόσμιες επαναστάσεις του 20ού αιώνα και την ανάδυση μιας νέας γενιάς ακτιβιστών.
Υποστηρίζει ότι, απέναντι στην αυξανόμενη συγκέντρωση του πλούτου και της ισχύος στα χέρια λίγων, μια αναγεννημένη δημοκρατία, η οποία θα βασίζεται στη συναίνεση, την ισότητα και τη γενικευμένη συμμετοχή, μπορεί να μας οδηγήσει στη δίκαιη, ελεύθερη και ισότιμη κοινωνία που επιζητούμε.
Το "Δημοκρατικό Σχέδιο" αφηγείται την ιστορία της ανθεκτικότητας του δημοκρατικού πνεύματος και της προσαρμοστικότητας της ιδέας της δημοκρατίας. Προσφέρει μια νέα οπτική για να κατανοήσουμε κομβικά ιστορικά γεγονότα και υποστηρίζει με πάθος ότι η ριζοσπαστική δημοκρατία είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η καλύτερη ελπίδα μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
ISBN13: 9789601427935
Συγγραφέας: Graeber, David
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Χρονολογία Έκδοσης: 2014
Σελίδες: 368
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί